Comeback

Så da prøver jeg meg igjen som blogger.

Det er snart fire år siden sist gang jeg skreiv noe på en blogg. Det vil si, hvis jeg skal tro internettarkivet. Siden den gang er jeg blitt huseier og pappa.

Jeg må stole på internettarkivet, da jeg i et særdeles svakt øyeblikk sletta det som da var den eneste kopien jeg hadde av innholdet på bloggen. Men det ser ut som alt er der og når inspirasjon og tid tilsier det kommer jeg til å kopiere det til et eget arkiv, på et vis.

Å vedlikeholde en blogg på en god måte kan være en utfordring. En viss oppdateringshyppighet bør man ha. Det var nok der jeg sleit litt sist gang og som gjorde at jeg bare la det hele på hylla. En annen grunn er at jeg ikke alltid har lett for å få ting ned «på papir». Denne gang kommer jeg ikke til å ha samme forventninger til egen produksjon. Det kommer noe her når jeg har noe å meddele. Uten å forskuttere for mye, vil jeg tippe at mye av innholdet vil dreie seg om hovedinteressene mine: Politikk, Rosenborg og familien min.

Jeg har denne gangen valgt å benytte meg av WordPress som publiseringsverktøy. Det er et ganske omfattende publiseringsverktøy – langt mer omfattende enn det jeg egentlig trenger. Men det får duge. Temaet har jeg valgt på bakgrunn av ett eneste kriterium: Minimalisme. Jeg leita etter et enkelt og elegant én-spalters tema på hvit bakgrunn. Det eneste jeg har gjort er å fornorske det.

Apropos fornorske: Det er et par ting som mangler. Siden jeg er en pedant, vil jeg at alt skal være på norsk, også adressene. Jeg vil gjerne fornorske følgende adresser:

  • http://kjelsnes.com/2010/11/21/comeback/#comments
  • http://kjelsnes.com/2010/11/21/comeback/#respond

En kommentars unike adresse blir noe slikt som dette:

http://kjelsnes.com/2010/11/21/comeback/comment-page-1/#comment-50

Jeg lurer på hvor i all verden «comment-page-1» kommer fra. Jeg vil ha den på formen:

http://kjelsnes.com/2010/11/21/comeback/#kommentar-50

Jeg kan ikke nok om WordPress og PHP til å vite hva jeg skal endre. Jeg kjenner også at jeg ikke er helt klar for å sette meg inn i det. Derfor tar jeg gjerne imot hjelp. Inntil videre får jeg leve med at ikke alt er helt norsk.